Ápolás

A Handbag táskádat érdemes minden nap áttörölnöd egy száraz, puha ronggyal, amit csak erre a célra használsz. Ez csupán néhány percet vesz igénybe, de ezzel sokat tehetsz azért, hogy a Handbag táskád élettartamát meghosszabbítsd.

Időnként érdemes alaposabban leápolni táskádat, speciális, kifejezetten erre a célra fejlesztett, 100 %-ban természetes viasz tartalmú, szilikonmentes és színtelen készítményekkel. A szilikonos ápolók eltömítik a pórusokat és megakadályozzák a természetes bőrlégzést, ezért az önfényezős szilikonos ápolók használata nem ajánlott. A mélyen tápláló méhviasz tartalmú készítmények kíméletesen gondozzák a kirepedezett és megkeményedett marhabőrt is, amely a kezelés hatására egyre ellenállóbb és puhább lesz.

Ha összekoszolódik a Handbag táskád, akkor könnyen tisztíthatod úgy, hogy langyos, mosószeres vízbe mártasz egy puha kendőt, és azzal törlöd le a szennyeződést. Ügyelj arra, hogy mindig csak egy kis részt tisztogass le, mert a bőr nagyon hamar beszívja a nedvességet, és az nem tesz jót neki, megkeményedik tőle. Rögtön azután, hogy a mosószeres vizes ronggyal végig haladtál egy területen, szárazzal azonnal törölgesd is át a nedves felületet. A mosószeres-nedves kendőt kiválthatod alkoholmentes babapopsi törlőkendővel is. 

Esős időben nem ajánlott Handbag táskádat magaddal vinni, hiszen a bőr sosem lesz teljesen vízálló. Ha mégis megtörténik a baj, és elázik a táskád, akkor soha ne tedd radiátorra! Az erős hősugárzástól a bőr kiszárad. Ez már egy visszafordíthatatlan állapot, amikor töredezni kezd és formáját veszti ezáltal.  Lassan szárítsd meg szobahőmérsékleten, kiterítve.

A bőr tulajdonságai közé tartozik, hogy ha nedvesség éri vagy erős mechanikai nyomás tágulni kezd. Ezt az állapotot megelőzni meglehet, de visszafordítani nem, ezért egy valódi bőr táskát, pénztárcát soha nem szabad pukkadásig tömni.

A Handbag táska helyes tárolása

Mindenképp úgy tárold a bőr táskát, hogy ne érje por. Erre a célra megfelel egy porzsák, vagy doboz is, egy kis nedvszívó tasakkal. Érdemes kitömni valamivel, melynek segítségével a táska felveszi, megtartja az eredeti alakját. Ha nem használod a táskát olyan gyakran, akkor időnként szellőztesd át, ezzel meg tudod akadályozni a penész kialakulását. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a garancia nem vonatkozik nem rendeltetésszerű használatra!